Menu Luk

Formålet med glasblæsning

Glasblæsning er en proces hvor man ved hjælp af trykluft blæser glasperler på overfladen af emner for at udglatte, forme og rense overfladen uden at beskadige emnet. Resultatet ligner det ved brug af sandpapir, men ved at bruge glasblæsning er det muligt at opnå en mere jævn finish.
Glasblæsning anvendes ikke kun til emner i metal – også emner i plast kan behandles for at skabe et flot slebet eller silkemat finish. Behandling af plastic sker ofte af designmæssige årsager, men også funktionelt for at ændre lysets brydning i f.eks klar plastic eller for at undgå genskin.
Glasblæsning af træ er en proces hvor træet efter behandlingen fremstår som slebet med en ren overflade. Det er muligt at glasblæse møbler således disse fremstår (næsten) som nye, hvor fordelen naturligvis er at det er muligt at behandle alle flader. Processen er hurtigere end ved brug af sandpapir og i modsætning til f.eks sandblæsning slides der væsentligt mindre på møblet.

Glasblæsning er miljøvenligt

Glasblæsning er miljøvenligt, og glasperler er fuldt genanvendelige. Processen indeholder ingen skadelige kemikalier, og det anvendte glas er fuldt genanvendeligt hvilket betyder, at glasblæsning er en miljøvenlig løsning til overfladebehandling. Det bruges ofte til at forbedre overfladeegenskaberne af metaldele med komplekse former, der er lavet af tynde materialer, da glasblæsning ikke sliber som f.eks sandblæsning.

Vores glasperler genanvendes op til 4 gange i en proces hvor glasset løber forbi magneter, der frasorterer eventuel forurening med jern. Denne proces sker for at sikre kvaliteten af de glasblæste emner.

De anvendte glasperler er fremstillet af miljø-genanvendt glas som bl.a. gamle bilruder, og vores restprodukt efter processen er et fint glaspulver, der ligeledes leveres til genanvendelse.
Produkt-cyklussen er dermed fuldendt på et miljømæssigt højt niveau.

Anvendelser af glasblæsning

Glasblæsning er en effektiv måde at øge levetidsegenskaberne og modstanden mod korrosion af metalkomponenter. Glasperler er meget lette og hårde, og i modsætning til sandkorn har de ikke skarpe kanter, hvilket efterlader en jævn overfladefinish og metallet bliver naturligt afspændt.

Eksempler på glasblæste emner: